Nanomateriały w budownictwie i architekturze (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2019)
W książce autorzy przedstawiają zasadnicze aspekty odnoszące się do nanoarchitektury, jej zadań, perspektyw rozwoju i efektów wdrożeń nanomateriałów. Omawiają także ostatnie zmiany dokonane w tym zakresie przez wiodące na świecie grupy badawcze. Prezentują przy tym różne klasy stosowanych nanomateriałów oraz nanokompozytów. W książce wskazano również ryzyka, z którymi należy liczyć się, stosując tego rodzaju technologie w budownictwie i architekturze.
Maria Trzaska, Zdzisław Trzaska.505
Keywords: Budownictwo; Nanotechnologia; Architektura