Z myślą o Niepodległej: materiały z konferencji naukowej zorganizowanej 10 września 2008 roku (Zarząd Główny Związku Ochotniczych Straży Pożarnych, 2008)
Materiały konferencyjne opisujące rolę i znaczenie Ochotniczych Straży Pożarnych w odzyskiwaniu niepodległości Polski na przestrzeni XVIII w. oraz w budowaniu II Rzeczypospolitej.
Keywords: Historia; konferencje