Tolley's Fire Safety Training Manual - Sullivan, Dan.; Forrest, Lawrence Webster. (Reed Elsevier.)
Podręcznik szkoleniowy w zakresie bezpieczeństwa pożarowego. Celem publikacji jest wyjaśnienie przepisów bezpieczeństwa pożarowego oraz określenie miejsc, w jakich powinny odbywać się szkolenia z tego tematu. Podkreślono odpowiedzialność instytucji za bezpieczeństwo pożarowe i przeprowadzanie szkoleń wśród swoich pracowników. Publikacja prezentuje system szkolenia w formie modułów, który jest skierowany do pracowników na różnych stanowiskach.
Dan Sullivan, Lawrence Webster Forrest.
Keywords: przepisy; Bezpieczeństwo pożarowe; Szkolenie