Skoring w zarządzaniu ryzykiem (StatSoft Polska, 2010)
Omówiono pojęcie ``skoringu'' - system punktowej oceny, który służy identyfikacji różnych grup w danej populacji. Zastosowanie metod skoringowych w zarządzaniu ryzykiem i działalności bankowej.
Bibliogr., tab.
Keywords: Programy komputerowe; Statystyka; Zarządzanie ryzykiem; Analiza ryzyka