Statistica w badaniach naukowych i nauczaniu statystyki (StatSoft Polska, 2010)
Opisano funkcje programu STATISTICA mając na uwadze potrzeby instytucji naukowych i edukacyjnych w zakresie analizy danych i data mining.
Bibliogr.
Keywords: Statystyka; Programy komputerowe