Od walk o władzę do współdziałania w kierownictwie firmy - Daniecki, Wojciech. (Wydawnictwo Wyższej Szkoły Zarządzania i Prawa im. Heleny Chodkowskiej, 2010)
Omówiono problematykę władzy w funkcjonowaniu organizacji i społeczności: żródła i instrumenty władzy, przyczyny zachowań politycznych, opis relacji w różnych układach np. między członkami zarządu a dyrektorami, efektywność gry o wpływy.
Wojciech Daniecki.
Keywords: Organizacja; Zarządzanie; Kierowanie