Geospatial information technology for emergency response (Taylor & Francis, 2008)
Zawiera m.in. przepisy i prawne aspekty zastosowania geoprzestrzennej technologii informacyjnej w zakresie reagowania kryzysowego, zarządzanie bazą danych, zastosowanie systemu 3D do interwencji kryzysowych, integrację różnych danych oraz zastosowanie ww. systemów do transportu i zarządzania środowiskiem wodnym.
ed. Sisi Zlatanova, Jonathan Li.
Keywords: Geoinformacja; Zarządzanie kryzysowe; Symulacja