Człowiek istota społeczna - Aronson, Elliot.; Aronson, Joshua. (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2009)
Przedstawia badania z zakresu psychologii w odniesieniu do niektórych problemów współczesnego społeczeństwa: uprzedzeń, propagandy, wojny, alienacji, agresji, zamieszek i wstrząsów politycznych.
Elliot Aronson, Joshua Aronson ; tł. Józef Radzicki.
Keywords: Psychologia społeczna