Zarządzanie w XXI wieku: jakość, twórczość, kultura: podręcznik akademicki - Kostera, Monika.; Śliwa, Martyna. (Wydawnictwa Akademickie i Profesjonalne, 2010)
Zawiera przegląd nowych tendencji w międzynarodowych naukach zarządznia. Omawia problematykę związaną z postępującą globalizacją świata organizacji, koncentracją na tzw. miękkich narzędziach zarządzania, takich jak jakość czy kultura i ogromnej wadze jaką przywiązuje się do innowacji i twórczości.
Monika Kostera, Martyna Śliwa.
Keywords: Globalizacja; Zarządzanie