Statystyka: analiza badań społecznych - Wieczorkowska, Grażyna.; Wierzbiński, Jerzy. (Wydawnictwo Naukowe Scholar, 2007)
Przedstawia rodzaje badań i specyfikę pomiaru w naukach społecznych. Omawia zagadnienia statystyczne rozkładu zmiennej w próbie populacji, analizy wariacji, testowania hipotez, testowania związku między zmiennymi, budowania indeksów złożonych oraz wyboru metody analizy. Objaśnienia poszczególnych tematów uzupełnione są przykładami i ćwiczeniami.
Grażyna Wieczorkowska, Jerzy Wierzbiński.
Keywords: Statystyka