River basin management (Dewberry & Davis, 1999)
Materiały ze szkolenia dotyczącego gospodarki zasobami wodnymi, przedstawiającego skomplikowany system zarządzania dorzeczami w USA, gospodarkę ziemią i wodą, problematykę ochrony przeciwpowodziowej oraz działania Międzynarodowej Wspólnej Komisji USA i Kanady zajmującej się zagadnieniami użytkowania wód granicznych.
Tł. tyt.: Zarządzanie dorzeczami
Keywords: Gospodarka wodna; transport wodny (morski i rzeczny); Powódź; Stany Zjednoczone (USA)