Nawałnice i trąby powietrzne - Sakowska, Anna.
Opis tragicznych skutków huraganów, które przeszły nad Polską w sierpniu 2017 r. Omówienie interwencji prowadzonych przez strażaków z podaniem danych ogólnych oraz przykładów.
Anna Sakowska.
Keywords: Akcja ratownicza; zjawiska atmosferyczne; Huragany; Klęski żywiołowe