Ekologicznie na Warcie
Opis ćwiczeń zorganizowanych dla poznańskich strażaków dotyczących ratownictwa ekologicznego m.in. zatrzymywania rozlewu olejowego na szerokiej i szybko płynącej rzece. W artykule przedstawiono w punktach ramowe zasady postępowania podczas rozlewów olejowych na rzekach.
Jerzy Ranecki.
Keywords: Zagrożenia środowiska; rozlewy olejowe; ćwiczenia ratownicze; Ratownictwo ekologiczne