Obrona cywilna oczami Szefa OCK
Przedstawiono raport pt. ``Ocena stanu przygotowania Obrony Cywilnej w Polsce''. Omówiono system ostrzegania i alarmowania, stan budownictwa ochronnego, stan zaopatrzenia, bazy magazynowej, sprzętu OC, zapewnienia dostaw wody pitnej.
Mieczysław T. Starkowski.
Keywords: Obrona cywilna; sprzęt; schrony