Organizacja i funkcjonowanie Centrów Powiadamiania Ratunkowego
Omawia zadania i funkcjonowania Centrów Powiadamiania Ratunkowego oraz procedury przyjmowania zgłoszeń alarmowych.
Marcin Madziała, Łukasz Szarpak.
Keywords: Centra Powiadamiania Ratunkowego; służby ratownicze; Systemy powiadamiania ratunkowego; Alarmowanie