``Brenne Acrylnitril und Propangas''
W lutym 2002 r. na dworcu kolejowym w Osnabrück doszło do zderzenia wagonów-cystern. Wybuchł pożar, paliły się: nitryl kwasu akrylowego i propan. Przebieg akcji ratowniczo-gaśniczej.
Heiko Schnitker, Eckhard Spelbrink, Markus Gehle.
Keywords: Substancje niebezpieczne i szkodliwe; Akcja ratowniczo-gaśnicza; Wypadki kolejowe; cysterny; Ratownictwo