Znaczenie czynności podtrzymujących życie w działaniach ochronnych oraz szkolenia w tym zakresie
Wymagania dotyczące udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej w sytuacji zagrożenia.
Paweł Pajorski.
Keywords: Zagrożenia życia; Ratownictwo medyczne; Pierwsza pomoc; Ochrona ludności