A CAD - based feature recognition system for escape route planning
W artykule wprowadzono elementy rozwojowe pozwalające na rozozpoznanie systemu planowania dróg ewakuacyjnych. Jest to tzw. genetyczny algorytm (GA) pozwalający na rozwiązanie problemów związanych z planowaniem dróg ewakuacyjnych. W tym pomocny okazuje się system CAD. jest on oparty na procesie czynnika rozpoznawczego, który skanuje rysunki CAD pozwaljące nakreślić punkty dróg ewakuacyjnych na mapie.
Anton Gittens, Boppana V. Chowdary.
Keywords: Projektowanie; drogi ewakuacyjne; Programy komputerowe; Symulacja