A climate of change for emergency services
Obecnie służby ratownicze z całej Europy muszą być przygotowane do efektów zmian klimatycznych takich jak np. powodze. W ciągu ostatnich dwóch lat zmiana klimatu stała się priorytetem w polityce krajowej i zagranicznej. W artykule przedsatwiono główne działania rządowe UE mające na celu zmniejszenie skutków wpływu zmian klimatycznych.
C. Abbott, C. Paskal, T. Phipps.
Keywords: Współpraca międzynarodowa; Klęski żywiołowe; działania interwencyjne; Współdziałanie służb; Klimat; Analiza zagrożeń