A case study: Determination of maximum spacing of heat detectors
Omówiono badania badania obszaru działania czujek cieplnych. W badaniach wykorzystano testy pożarowe, w których określano zależność między zadziałaniem czujki cieplnej (termicznej) do chwili uruchomienia instalacji tryskaczowej. Stosowano różne obszary działania czujek. Stwierdzono, że obszar zadziałania czujki jest zależny od wielu zmiennych i powinien być każdorazowo ustalany metodami inżynierskimi.
Soonil Nam.
Keywords: czujki; badania; Urządzenia sygnalizacji pożarowej