Specialist fire protection: Part 2 - A climate change for fire safety engineers
Druga część artykułu przedstawia nowe europejskie normy testów pożarniczych i klasyfikacji produktów konstrukcyjnych, normę BS 7974 oraz założenia dotyczące zadań inżynierii bezpieczeństwa pożarowego.
B. Parlor.
Keywords: Badania pożarnicze; Normalizacja; Bezpieczeństwo pożarowe