Deadly dispersal - the airborne menace
Po ataku terrorystycznym 11 września 2001 r. wszystkie linie lotnicze były pod ścisłą kontrolą sanitarną. Pomimo fałszywych alarmów zastosowano wszelkie środki ostrozności. W artykule przedstawiono metody zapobiegające przewożeniu środków (broni) biologicznych transportem lotniczym.
G. Kuepper.
Keywords: Transport lotniczy; Zagrożenia biologiczne; Terroryzm