Proszki gaśnicze
Omówiono zasady działania gaśniczego proszków i ich zalety. Bardzo ważny jest odpowiedni dobór proszku do danego typu pożaru, a także zastosowanie odpowiedniej intensywności podawania proszku gaśniczego do rodzaju i wielkości pożaru.
Krzysztof Kociołek.
Keywords: Środki gaśnicze i neutralizujące; Proszki gaśnicze