Fire engineering at the Rotherhithe Tunnel
Tunel Rotherhithe jest jednym z najstarszych tuneli przebiegajacych pod Tamizą. Tunel ma długość 1475 m. W 1999 roku zlecono przeprowadzenie oceny wentylacji jak również bezpieczeństwa pożarowego. Stwierdzono, że pożary w tunelach mają zwykle małe rozmiary i dotyczą głownie samochodów osobowych i małych ciężarówek.
S. Cooper.
Keywords: Wentylacja; Bezpieczeństwo pożarowe; tunele; inżynieria pożarowa