Niebezpieczny żuraw
Na początku roku 2001 w Krakowie awarii uległ żuraw budowlany i stał się zagrożeniem dla sąsiadujących budynków. Akcja polegała na usunięciu powstałego zagrożenia oraz na zapewnieniu właściwych warunków egzystencji ewakuowanym ludziom.
Keywords: Ochrona ludności; akcja poszukiwawczo-ratownicza; osiedla mieszkaniowe; plac budowy; Budownictwo mieszkaniowe