Trends in home heating and cooking fires
W 1997 r. liczba pożarów instalacji grzewczej spadła o 72% w porównaniu do roku z rokiem 1980, a pożarów w kuchniach o 25%. Pomimo iż, częstotliwość występowania obu typów pożarów znacznie zmalała, to pożary instalacji grzewczych wciąż są niebezpieczniejsze niż pożary w kuchniach.
B. Flynn.
Keywords: Pożary; Budownictwo mieszkaniowe; Instalacje i urządzenia grzewcze; Przyczyny pożaru