Trial by fire. The 2000 wildfire season
Rok 2000 był katastrofalny jeśli chodzi o pożary lasów. Ponad 7,3 mln akrów lasów spłonęło. Było to 3 razy więcej niż roczna średnia w ostatnich latach. Do tego pożary na różnych obszarach kraju występowały w tym samym czasie, co dodatkowo utrudniało pracę strażaków.
S. Reese.
Keywords: Pożary; Lasy