Logistical problems
W styczniu 2001 r. zatwierdzono, że ustawa z 1971 r. dotycząca zapobiegania pożarom odnosi się nie tylko do zapewnienia ochrony mieszkańcom budynków, ale również do ochrony struktury budynku, środowiska naturalnego i życia strażaków. Opis sprawy sądowej pomiędzy jednostką straży pożarnej a City Logistics Ltd.
N. Kramer.
Keywords: Ochrona ludności; przepisy; Pożary - zapobieganie; Ochrona środowiska