Serious fires in heritage buildings 1995-1999
Dane statystyczne dotyczące dużych pożarów (ofiary w ludziach, duże straty materialne) w latach 1995-1999 w budynkach zabytkowych. Porównano pożary, miejsce ich wystąpienia i czas trwania oraz przypuszczalne przyczyny powstania.
I. Jerome.
Keywords: Pożary; Statystyka pożarnicza; straty materialne; wypadki śmiertelne; Obiekty zabytkowe; Przyczyny pożaru