High speed Selby train crash kills ten
W Yorkshire 28 lutego 2001 r. doszło dp zderzenia dwóch pociągów jadących z szybkością 75 mil/godz. Dziesięć osób poniosło śmierć na miejscu, a wiele innych zostało rannych.
E. Clark.
Keywords: Wypadki kolejowe; wypadki śmiertelne; Transport kolejowy; Katastrofy