Teplovoj vzryv plastiny pri granicznych uslovijach vtorogo i tret'ego rodov
Omówiono badania krytycznych warunków cieplnego wybuchu płaskiej warstwy dla granicznych warunków drugiego rodzaju na jednej powierzchni i trzeciego rodzaju na drugiej. Wyliczono krytyczny parametr Frank - Kamienieckiego.
R.°. Gajnutdinov.
Keywords: Badanie wybuchowości; Wybuchy; parametry