International response to Indian quake
26. stycznia 2001 r. nastąpiło najpoważniejsze trzęsienie ziemi od ponad 50-ciu lat. Miało 7,9 stopni w skali Richtera. Szacuje się, że zginęło 17 tys. ludzi, chociaż przypuszcza się, że ok. 35 tys. ciał zostanie jeszcze odnalezionych w gruzach.
S. Chamberlain.
Keywords: Trzęsienie ziemi w Indiach (2001); Klęski żywiołowe; wypadki śmiertelne; Ratownictwo; Współpraca międzynarodowa