Fire companies trapped: a lesson in accountability
Opis ``niby'' typowego pożaru kuchni w piekarni w Mount Vernon (31 marca 1999 r.) Na szczęście obyło się bez ofiar śmiertelnych, ale pięć jednostek straży pożarnej zostało uwięzionych w palącym się budynku. Aby zapobiec na przyszłość podobnym sytuacjom, opracowano 3-etapowy plan działania.
Charles J. Kortlang.
Keywords: Pożary; Zakłady przemysłowe; Przemysł rolno-spożywczy