Developing and implementing a mentor program
Artykuł opisuje powstanie i wykonanie projektu, którego celem było korzystanie z wiedzy doświadczonych strażaków. Faza przygotowawcza programu objęła: ustalanie celów, zwiększenie liczby szkoleń, kompletowanie doświadczonej kadry oraz gromadzenie funduszy. Program przeprowadzono w czterech etapach, których celem było stworzenie świetnie wyszkolonej jednostki straży pożarnej.
Walter J. Lewis.
Keywords: Szkolenie; programy szkoleń