Searching smarter, Part 1.: The basics
Lokalizacja miejsca powstania pożaru - to podstawowa czynność przy pożarach. Szybkie odnalezienie dokładnego miejsca pożaru gwarantuje dobrze zorganizowaną i przeprowadzoną akcję ratowniczo - gaśniczą. Aby zlokalizowanie pożaru było efektywne należy uwzględnić różne strategie. Oficerowie powinni wiedzieć gdzie najpierw rozpocząć przeszukiwanie i w jaki sposób to robić oraz jak długo powinno trwać wstępne przeszukiwanie i jakich należy użyć narzędzi.
F. ``Skip'' John Coleman.
Keywords: Budynki; Pożary; Akcja ratowniczo-gaśnicza; Analiza zagrożeń