System obrony cywilnej Niemiec
Omówiono obowiązujące nazewnictwo niemieckiego systemu obrony, główne formacje ratownicze, strukturę i zadania ochrony cywilnej Niemiec.
Roman Jastrzębski.
Keywords: Ochrona ludności; Obrona cywilna