Serious electrical fires
Raport na temat dużych pożarów instalacji elektrycznych. Podano liczbę ofiar śmiertelnych i wysokość strat materialnych sięgających 50 tys. Ł (rok 1999). W tabelach uwzględniono miejsce i czas powstania pożaru, porównano duże pożary instalacji elektrycznych z innymi dużymi pożarami w latach 1995-1999. Podano przypuszczalne przyczyny pożarów, rodzaje obiektów, w których pożary powstały (obiekty użyteczności publicznej, budynki mieszkalne).
I. Jerome.
Keywords: Budownictwo użyteczności publicznej; Statystyka pożarnicza; straty materialne; wypadki śmiertelne; Instalacje elektryczne; Budownictwo mieszkaniowe; Przyczyny pożaru