Niezbędne ogniwo systemu ratowniczego
Omówiono sposoby rozpoznawania zagrożeń, system ich kontrolowania. Przedstawiono EWID - rejestr informacji o zdarzeniach.
Paweł Janik.
Keywords: systemy ratowniczo-gaśnicze; Prognozowanie zagrożeń; Analiza zagrożeń