SGSP zmienia oblicze
Od 2000 r. Szkoła Główna Służby Pożarniczej kształci studentów na wydziałach cywilnych. Absolwenci tych wydziałów będą szukać zatrudnienia w zakładach pracy, instytucjach, urzędach, którym potrzebni są specjaliści z zakresu ochrony ludności.
Anna Świtalska.
Keywords: Kształcenie; Ochrona ludności