Sur l'art du management global des risques
Omówiono problematykę związaną z zarządzaniem ryzykiem, zwracając uwagę na niesprawiedliwe traktowanie ryzyka technologicznego, ryzyka katastrof i chorób w porównaniu z ryzykiem finansowym, które jest bardziej widzialne w skali globalnej.
H. Seillan.
Keywords: Ryzyko; Zarządzanie ryzykiem