Argus des accidents technologiques, mai-juin 2000
W maju i czerwcu 2000 r. zarejestrowano 390 znaczących wypadków w bazie danych ARIA Dyrekcji Prewencji Skażeń i Ryzyka Ministerstwa Obszarów i Środowiska. Okres ten charakteryzuje się licznymi wypadkami pirotechnicznymi w związku z czym należy przypomnieć Dyrektywę SEVESO II. Przeprowadzono analizę 17 wypadków.
D. Dumont.
Keywords: Wybuchy; Awarie techniczne; Awarie przemysłowe