O gorenii gaza v uzkoi trubke
Krótka charakterystyka wyników badań dotyczących spalania gazu w wąskiej rurce. Badania miały na celu określenie rozprzestrzeniania się płomienia w warunkach małego dopływu ciepła do wąskiej rurki od produktów stanowiących odpad podczas spalania.
V.V. Zamashchikov.
Keywords: Badania pożarnicze; spalanie; Gazy palne