Schwierige Aufgabe in engen Gassen
Podczas akcji ratowniczo-gaśniczej straż pożarna Neunkirch (kanton Szwyz) miała bardzo utrudnioną systuację z powodu braku miejsca dla ustawienia pojazdów pożarniczych. Wskutek tej sytuacji w pożarze zginęło wiele osób. Przedstawiono lokalizację gaszonego obiektu i przebieg dwufazowej akcji ratowniczej. Podano wykorzystane środki ratownicze.
W. Hügli.
Keywords: Pożary; wypadki śmiertelne; Akcja ratowniczo-gaśnicza; Pojazdy pożarnicze