Fire performance of external cladding systems
Oszacowano, że w 1994 r. w Wlk. Brytanii było ponad 3000 wieżowców z 225 tysiącami mieszkań, w których mieszkało ok. miliona osób. W większości są to wieżowce zbudowane w latach 50-tych i 60-tych. Posiadają różne konstrukcje budowlane wymagające odnowienia. Autor przedstawia jedną z najbardziej popularnych metod renowacji wieżowców przy pomocy zewnętrznych systemów ocieplających.
S. Colwell, B. Martin, J. Foster.
Keywords: Konstrukcje budowlane; Budownictwo; Zabezpieczenie przeciwpożarowe; Budynki wysokie