Aerozole gaśnicze
Omówiono zasady działania aerozolów gaśniczych. Przedstawiono zalety i wady aerozolowych agregatów gaśniczych i ich zastosowanie.
Bernard Król.
Keywords: Aerozole; Środki gaśnicze i neutralizujące; technika gaszenia pożarów; Urządzenia gaśnicze