Australia's first accredited helicopter crew training course
Australijski kurs szkoleniowy dla załogi helikoptera przeprowadzono na poziomie krajowym tzw. "Level IV Helicopter Crew" i został przyjęty w Płn. Afryce i w Płd. Ameryce. Omówiono specjalizacje załogi i jej przeznaczenie do zadań ratowniczych m.in. tzw. Helisafe Helicopter Familiarisation Course, Helicopter Basic Crewman, Helicopter Rescue Crewman, Helicopter Air Crewman, Crew Resource Management (CRM) i w przygotowaniu Helicopter Underwater Escape Training (HUET). W artykule podkreślono znaczenie ww. kursu.
A. Cohen.
Keywords: śmigłowce; Ratownictwo; Szkolenie