Wyznaczanie stałej wypływu K elementów wylotowych wodnych instalacji gaśniczych
Omówiono metodykę pomiaru stałej wypływu elementów wylotowych sieci tryskaczowych. Wyznaczono charakterystyki stałej wypływu w funkcji ciśnienia i natężenia przepływu wody dla przykładowych tryskaczy.
W. Wnęk, Zbigniew Tuzimek.
Keywords: Tryskacze; badania; instalacja gaśnicza