Disasters and emergencies: managing the response
Fragment monografii pt. "Katastrofy i ratownictwo: zarządzanie reagowaniem na katastrofy" wydanej przez Instytut Inżynierii Pożarowej w Londynie. Książka zawiera szczegółowe informacje dotyczące planowania, zarządzania w stanach kryzysowych. Omawia podstawowe problemy w zakresie organizacji akcji ratowniczych podczas katastrof.
W.R. Tucker.
Keywords: Zarządzanie kryzysowe; Katastrofy; Sytuacje kryzysowe; akcja poszukiwawczo-ratownicza; Planowanie kryzysowe; Ratownictwo