Chram - ob''ekt unikal'nyj
Chram - to kościół prawosławny (cerkiew) zaliczany do klasy zerowej zabytków. W artykule przedstawiono historię cerkwi, jej wartość zabytkową oraz zastosowane zabezpieczenie przeciwpożarowe.
Ju. Nazarov.
Keywords: Zabezpieczenie przeciwpożarowe; Obiekty sakralne; Obiekty zabytkowe