The dangers of fatigue
Strażacy i służby medyczne (paramedyczne) są bardzo często narażeni na zmęczenie, które jest poważnym zagadnieniem związanym z kryzysem funkcjonowania organizmu ludzkiego. W artykule przedstawiono wpływ zmęczenia na występowanie wypadków przy pracy (w trakcie służby). Omówiono konieczność zmiany systemu pracy.
A. Saly.
Keywords: Zagrożenia życia; Zagrożenia zdrowia; wypadki strażaków; służby ratownicze; służby medyczne; BHP